Preparar una tassa de cafè perfecta a casa és un art que combina tècnica, precisió i, per descomptat, amor pel cafè. Encara que hi ha moltes maneres de preparar cafè i cada persona té les seves preferències, hi ha alguns consells universals que poden ajudar-te a millorar la teva tècnica i gaudir d’una tassa excepcional cada vegada. A continuació, t’oferim una guia per a preparar el cafè perfecte a casa.

 

Tria bons grans de cafè

Qualitat: Comença amb grans de cafè d’alta qualitat. Busca grans frescos i, si és possible, d’origen únic per a experimentar amb diferents perfils de sabor.

Torrat: Tria un torrat que s’adapti a les teves preferències. Ja sigui clar, mitjà o fosc, el torrat influirà en el sabor i aroma del cafè.

 

Emmagatzematge

Guarda els grans de cafè en un lloc fresc i fosc, preferiblement en un recipient hermètic. Evita emmagatzemar-los en la nevera, ja que poden absorbir olors.

 

Molta

Mol els grans just abans de preparar el cafè. Això garanteix la frescor i evita la pèrdua de sabor.

Ajusta la molta segons el mètode de preparació. Per exemple, per a una premsa francesa, necessitaràs una molta gruixuda, mentre que per a un *espresso, una 

 

Aigua

Usa aigua fresca i pura. Si l’aigua de la teva aixeta té un sabor o aroma desagradable, considera usar un filtre o aigua embotellada.

La temperatura de l’aigua és crucial. Per a la majoria dels mètodes, l’aigua ha d’estar entre 90 °C i 96 °C. Si bull l’aigua, deixa-la reposar durant un minut abans d’usar-la.

 

Proporció de cafè a aigua

La proporció ideal varia segons el mètode i les preferències personals, però una regla general és usar entre 1 i 2 cullerades de cafè molt per cada 180 ml d’aigua.

 

Mètode de preparació

Premsa francesa: Afegeix el cafè molt, aboca l’aigua calenta, remou, tapa i deixa reposar durant 4 minuts abans de pressionar.

Cafetera de degoteig: Assegura’t de distribuir el cafè molt uniformement en el filtre i segueix les instruccions del fabricant.

*Espresso: Usa una màquina de *espresso i segueix les instruccions per a obtenir un *shot perfecte.

Mètodes manuals (com *Aeropress, *Chemex, V60): Aquests requereixen més tècnica i precisió, però ofereixen un control total sobre el procés d’extracció.

 

Gaudeix

Serveix el cafè immediatament després de preparar-lo per a gaudir del seu sabor i aroma frescos.

Experimenta amb diferents grans, molts i mètodes fins a trobar la teva tassa perfecta.

El Millor Cafè, ara a casa