El cafè descafeïnat té cafeïna?

El cafè és una de les begudes més populars en el món, i moltes persones el consumeixen diàriament per a obtenir aquest impuls d’energia que proporciona la cafeïna. No obstant això, no tots poden o volen consumir cafeïna en grans quantitats, per la qual cosa opten pel cafè descafeïnat. Però, realment el cafè descafeïnat està lliure de cafeïna? Revelarem aquest enigma.

Què és el cafè descafeïnat?

El cafè descafeïnat és aquell que ha passat per un procés d’eliminació de la major part de la seva cafeïna. És important destacar que, malgrat el seu nom, no està completament lliure de cafeïna. El procés de descafeinación sol eliminar entre el 97% i el 99% de la cafeïna present en els grans de cafè.

Com es descafeïna el cafè?

Existeixen diversos mètodes per a descafeïnar el cafè, entre els quals destaquen:

  • Mètode d’aigua: Se submergeixen els grans en aigua calenta per a extreure la cafeïna, que després es filtra.
  • Mètode del CO₂: S’utilitza diòxid de carboni supercrític per a extreure la cafeïna dels grans.
  • Mètode químic: S’empren solvents com el clorur de metilè o l’acetat d’etil per a eliminar la cafeïna.

Quanta cafeïna té el cafè descafeïnat?

Encara que la quantitat exacta pot variar segons el mètode de descafeinación i la marca, en general, una tassa de cafè descafeïnat conté entre 2 i 5 mg de cafeïna. En comparació, una tassa de cafè regular pot contenir entre 70 i 140 mg de cafeïna.
Beneficis del cafè descafeïnat

Per a aquells que són sensibles a la cafeïna o que busquen reduir el seu consum, el cafè descafeïnat és una excel·lent opció. A més, conserva molts dels beneficis del cafè regular, com la seva capacitat antioxidant i la seva contribució a la salut cardiovascular.

Encara que el cafè descafeïnat conté una quantitat mínima de cafeïna, és una opció ideal per als qui desitgen gaudir del sabor del cafè sense els efectes estimulants de la cafeïna. Així que, la pròxima vegada que algú et digui que el cafè descafeïnat no té cafeïna, ja sabràs què respondre!