Cafès del món: Sabors i tradicions

El cafè és una beguda universalment estimada, però la forma en què es prepara i es gaudeix varia enormement d’un país a un altre. Cada regió ha desenvolupat les seves pròpies tradicions i tècniques, donant lloc a una rica varietat de sabors i experiències. A continuació, explorem algunes de les tradicions de cafè més distintives de tot el món.

 

Itàlia: *Espresso i *Cappuccino

*Espresso: Un cafè fort i concentrat servit en petites quantitats. És la base de moltes altres begudes de cafè italianes.

*Cappuccino: *Espresso combinat amb llet vaporitzada i escuma de llet. Tradicionalment es consumeix només al matí a Itàlia.

 

Turquia: *Türk *Kahvesi

Un cafè molt fi preparat sense filtrar en un petit pot anomenat “*cezve”. Se serveix en petites tasses i és tradicionalment acompanyat d’un dolç turc.

 

Etiòpia: Cerimònia del cafè

Etiòpia, bressol del cafè, té una cerimònia tradicional que implica torrar els grans, moldre’ls i després bullir-los en un recipient especial anomenat “*jebena”. És una experiència social i espiritual.

 

Suècia i Finlàndia: *Fika i *Kaffeepaussi

Una tradició que és més que una simple pausa per al cafè. És un moment per a relaxar-se, socialitzar i gaudir de cafè acompanyat de dolços, especialment brioixos.

 

Vietnam: *Cà *Phê *Đá i *Cà *Phê *Sữa

Cafè preparat amb un filtre de degoteig metàl·lic i servit amb gel i sovint amb llet condensada, resultant en una beguda dolça i refrescant.

 

Mèxic: Cafè d’Olla

Cafè preparat en una olla de fang amb *piloncillo (sucre sense refinar) i canyella. Té un sabor dolç i *especiado.

 

França: Cafè *au *Lait

Una combinació simple però deliciosa de cafè i llet calenta, sovint servit en tasses grans per al desdejuni.

 

Aràbia Saudita: *Gahwa

Un cafè lleuger i aromatitzat amb *cardamomo. Tradicionalment se serveix amb dàtils i és un senyal d’hospitalitat.

 

Cuba: Cafè Cubà

Un *espresso endolcit amb sucre mentre es prepara, resultant en un cafè fort i dolç al mateix temps.

 

Grècia: *Frappé

Un cafè instantani batut amb aigua, sucre i a vegades llet, servint-se fred amb gel. És especialment popular en els mesos d’estiu.

El Millor Cafè, ara a casa