Mites i veritats sobre el cafè descafeïnat

El cafè descafeïnat ha estat objecte de debat i escrutini durant anys. Mentre alguns l’elogien com una alternativa saludable al cafè regular, altres el critiquen per no ser “veritable cafè”. Però, què hi ha de cert en totes aquestes afirmacions? T’ho expliquem!

 

Què és el cafè descafeïnat?

Abans d’endinsar-nos en els mites, és essencial entendre què és exactament el cafè descafeïnat. Contrari al que alguns poden pensar, el cafè descafeïnat no està completament lliure de cafeïna. Es produeix eliminant la cafeïna dels grans de cafè abans de la seva torrefacció i mòlta. Hi ha diversos mètodes per descafeïnar el cafè, inclosos els processos a base d’aigua, solvents químics i diòxid de carboni.

 

Mites comuns sobre el cafè descafeïnat 

El cafè descafeïnat no té cafeïna

Com hem esmentat anteriorment, el cafè descafeïnat no està completament lliure de cafeïna. Encara que el procés de descafeïnació elimina la majoria de la cafeïna, encara pot contenir entre un 2% i un 3% de la cafeïna original. No obstant això, aquesta quantitat és significativament menor en comparació amb el cafè regular.

 

El cafè descafeïnat no té bon gust 

El gust del cafè descafeïnat pot variar segons el mètode de descafeïnació utilitzat i la qualitat dels grans. No obstant això, amb els avenços en els processos de descafeïnació, molts cafès descafeïnats d’avui en dia conserven gran part del gust i aroma del cafè regular.

 

El procés de descafeïnació és perjudicial 

Encara que alguns mètodes antics utilitzaven solvents químics potencialment nocius, la majoria dels processos moderns són segurs i respectuosos amb el medi ambient. Per exemple, el mètode de descafeïnació a base d’aigua no utilitza productes químics i és completament natural.

 

Beneficis del cafè descafeïnat 

Més enllà dels mites, el cafè descafeïnat té diversos beneficis. És una excel·lent opció per a aquells que són sensibles a la cafeïna o per a aquells que desitgen reduir el seu consum de cafeïna sense renunciar al plaer d’una bona tassa de cafè. A més, al contenir menys cafeïna, el cafè descafeïnat pot ser menys probable que causi insomni o augmenti la pressió arterial en algunes persones.

 

Al desemmascarar els mites que envolten el cafè descafeïnat, podem apreciar-lo pel que realment és: una beguda rica i aromàtica que ofereix molts dels mateixos beneficis que el cafè tradicional, però amb menys cafeïna. La propera vegada que desitgis gaudir d’una tassa, considera provar una versió descafeïnada i descobreix per tu mateix com de deliciós pot ser.

El Millor Cafè, ara a casa